Provinciehuis Zwolle: een renovatie met nieuwe kansen

Buro Mien Ruys maakte al eerder het oorspronkelijke ontwerp voor het terrein rond het Provinciehuis. Na een ingrijpende renovatie van het gebouw moest ook de aangrenzende buitenruimte opnieuw worden ingericht. Het terrein tussen de twee gebouwdelen is autovrij gemaakt. Er is een wandelverbinding via een onderdoorgang naar het achterliggende park vanuit

 

 

de binnenstad gemaakt. Het aanwezige hoogteverschil met het park is opgelost door lange zitranden in het gras te maken, die samen een tribune vormen. De ontsluiting van het gebouw voor auto’s en vrachtwagens is zo compact mogelijk vormgegeven. Daardoor ontstaat er meer ruimte voor een groene inrichting. De oude bloementuin is heringericht met kleurige langbloeiende vaste planten, rozen en heesters. Aansluitend op het nieuwe personeelsrestaurant is een groot terras toegevoegd.

Time: 0.2400
Mem: 3,84MB