Diaconie: van verpleeghuistuin naar stads-oase

In de jaren ’70 maakte Buro Mien Ruys een kleinschalig plan voor de tuin van verpleeghuis Amstelhof, een historische plek midden in Amsterdam. Er werd besloten het verpleeghuis om te vormen tot museum de Hermitage. Het terrein werd opgesplitst. Michael van Gessel maakte een ontwerp voor de omgeving van het museum.

 

Bureau Mien Ruys maakte het nieuwe ontwerp voor het deel van de zogenaamde Diaconie. De tuin fungeert niet langer als verpleeghuistuin. Het oorspronkelijke ontwerp is daarom sterk vereenvoudigd. Er is een centraal gelegen gazon, een platanenlaantje en een vijver. Daarnaast hebben de verschillende oude gebouwen elk hun eigen stukje buitenruimte langs de randen. De Diaconie is nu een stadsoase, een verrassende groene binnenruimte, die druk wordt gebruikt door buurtbewoners.

Time: 0.2728
Mem: 3,84MB