Nieuwe Haven Zwolle: één binnentuin voor twee eigenaars

Nieuwe Haven bestaat uit een verpleeghuis en woningbouwproject in één project, met een gezamenlijke binnentuin. De woningen hebben een hoger vloerpeil dan het verpleeghuis. Om het hoogteverschil ook voor rolstoelen te overwinnen zijn er hellingbanen tussen hagen gemaakt. Deze hagen zorgen voor een prettige geleding van de ruimte tussen het verpleegdeel en het woningdeel zonder de ruimte in tweeën te knippen.

In de binnentuin zijn verschillende zitplekjes en rondlooplussen gemaakt voor ouderen met een beperkte actieradius. De bestrating van paden en terrassen is zoveel mogelijk een eenheid en bestaat uit een blokvormig patroon van tegels en klinkers. De aanwezige kastanjes zijn gehandhaafd. De verdere inrichting is vrolijk met veel bloemen, een vijver en een jeu-de-boulesbaan voor de actieve jeu-de-boulesploeg in het verpleeghuis.

Time: 0.2348
Mem: 3,84MB