Balkonscene 

Van links naar rechts: Ed van Poorten, Toos Rottinghuis, Nadine Schiller, Anet Scholma (directeur)  en Ruud Boon

 

Wie zijn wij...

Sinds 1943 is ons buro gevestigd in hartje Amsterdam aan de Amstel. We werken door heel Nederland en soms over de grens aan uiteenlopende projecten. Variërend van particuliere tuinen tot grote zorginstellingen, van kleine dakterrasjes tot parken, woonwijken en bedrijventerreinen. Buro Mien Ruys is een onafhankelijk adviesburo, dat wil zeggen dat we geen binding hebben met uitvoerende bedrijven of leveranciers

 

Feestelijke opening Berlagelaan Haarlem

Op 26 juni 2014 is het nieuwbouwproject Huis van Hendrik aan de Berlagelaan in Haarlem door de wethouder feestelijk geopend. Onderdeel van dit nieuwbouwproject is de door Buro Mien Ruys ontworpen binnentuin. Na bijna 1,5 jaar bouwen is het door Heren 5 Architecten ontworpen complex klaar. Het gebouw bestaat deels uit koopwoningen en deels uit (sociale) huurwoningen.

Door de L-vorm van de nieuwbouw ontstaat een besloten binnenruimte die is ingericht als collectieve tuin voor de buurt en de bewoners. ‘s Avonds gaan de poorten naar de tuin op slot en is de tuin exclusief voor de bewoners. De woningen aan de drukke Bernardlaan liggen verhoogd, bovenop de parkeergarage. Het hoogteverschil tussen de terrassen en de tuin is daardoor 1.80 m.

Daarom is een getrapt  profiel met bloemenbordessen ontworpen om het hoogteverschil geleidelijk te overbruggen. Op de hellingen tussen de terrassen zijn drie rijen hagen achter elkaar aangeplant in verschillende hoogtes. De gebogen hagen zijn in de tuin verder doorgezet. De vorm reageert op de knikken in het gebouw.

Een grote boom langs de Berlagelaan is verplant en staat majestueus in het hart van de tuin. Borders met kleurige vaste planten, een zitplek bij een fontein en een natuurspeelplek maken de tuin af. De overgangen naar de privé-tuinen en naar de straat zijn vormgegeven met hagen en lage brede haagblokken.

(foto's: Jur Engelchor) 

Time: 0.9033
Mem: 7,47MB