Balkonscene 

Van links naar rechts: Ed van Poorten, Toos Rottinghuis, Nadine Schiller, Anet Scholma (directeur)  en Ruud Boon

 

Wie zijn wij...

Sinds 1943 is ons buro gevestigd in hartje Amsterdam aan de Amstel. We werken door heel Nederland en soms over de grens aan uiteenlopende projecten. Variërend van particuliere tuinen tot grote zorginstellingen, van kleine dakterrasjes tot parken, woonwijken en bedrijventerreinen. Buro Mien Ruys is een onafhankelijk adviesburo, dat wil zeggen dat we geen binding hebben met uitvoerende bedrijven of leveranciers

 

Huis van Hendrik met binnentuin van Buro Mien Ruys wint Lieven de Key Penning 2014!

 

Op 18 november 2014 is tijdens de uitreiking van de Lieven de Key Penning op het stadhuis van Haarlem het nieuwbouwproject Huis van Hendrik aan de Berlagelaan twee keer als winnaar uit de bus gekomen. Bij zowel de vakjury alsmede het publiek is Huis van Hendrik gekozen tot winnaar van de Lieven de Key Penning 2014. Het is voor het eerst in de geschiedenis van deze verkiezing dat een project zowel de vakjury alsmede de publiekprijs wint. Het kan gerust een unicum genoemd worden.

De penning wordt jaarlijks uitgereikt door de gemeente Haarlem aan een persoon of organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van monumentenzorg, architectuur of stedenbouw/openbare ruimte/landschap.

Juryrapport over Huis van Hendrik:

"Een woningbouwproject met een ongekend hoog ambitieniveau en een hoog niveau van uitvoering en afwerking. Het project heeft een zeer positieve uitstraling op de directe omgeving en de buurt. Het is stadsbouwkunst van een tegenwoordig zeldzaam gehalte."

 

Lees hier het artikel uit het Haarlems Dagblad van 19 november.

Meer informatie over het project lees je hier.

 

Time: 0.2550
Mem: 7,45MB