Balkonscene 

Van links naar rechts: Ed van Poorten, Toos Rottinghuis, Nadine Schiller, Anet Scholma (directeur)  en Ruud Boon

 

Wie zijn wij...

Sinds 1943 is ons buro gevestigd in hartje Amsterdam aan de Amstel. We werken door heel Nederland en soms over de grens aan uiteenlopende projecten. Variërend van particuliere tuinen tot grote zorginstellingen, van kleine dakterrasjes tot parken, woonwijken en bedrijventerreinen, zowel in nieuwbouw situaties als bij renovatie van groen erfgoed. U kunt bij ons terecht voor begeleiding van de eerste ontwerpschets tot en met uitvoeringsbegeleiding, en onderhoudsplannen. Buro Mien Ruys is een onafhankelijk adviesbureau, dat wil zeggen dat we geen binding hebben met uitvoerende bedrijven of leveranciers

 

Cursus “Spelen met planten: combinaties, composities, dynamiek” door de NVTL is vol!

 

De 3-daagse cursus “Spelen met planten: combinaties, composities, dynamiek”gegeven door de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur in de tuinen van Mien Ruys in Dedemsvaart is helemaal volgeboekt. De cursus is zo gewild dat er zelfs een wachtlijst is. Het plan van de organisatie is om volgend jaar de cursus weer te geven.

 

Beplanting als ontwerpopgave is een belangrijk aspect binnen de tuin- en landschapsarchitectuur, maar blijft vaak onderbelicht. Tijdens de cursus, ligt de focus niet zozeer op sortimentskennis, maar op het begrijpen van hoe beplanting zich ‘gedraagt’; de dynamiek van beplanting in tijd en ruimte.

In de praktische cursus worden stap voor stap beplantingscombinaties, beplantingscomposities en de dynamiek in de tijd behandeld, waarbij kennis verwerven (door lezingen en rondleidingen) en het direct toepassen ervan (door ruimtelijke schetsen, ontwerpexperimenten) elkaar afwisselen.

 

Vanuit Buro Mien Ruys zal Anet Scholma een lezing verzorgen en zal Nadine Schiller een groep gaan begeleiden.

Time: 0.2072
Mem: 7,47MB