Balkonscene 

Van links naar rechts: Ed van Poorten, Toos Rottinghuis, Nadine Schiller, Anet Scholma (directeur)  en Ruud Boon

 

Wie zijn wij...

Sinds 1943 is ons buro gevestigd in hartje Amsterdam aan de Amstel. We werken door heel Nederland en soms over de grens aan uiteenlopende projecten. Variërend van particuliere tuinen tot grote zorginstellingen, van kleine dakterrasjes tot parken, woonwijken en bedrijventerreinen. Buro Mien Ruys is een onafhankelijk adviesburo, dat wil zeggen dat we geen binding hebben met uitvoerende bedrijven of leveranciers

 

Opening expostitie in de Tuinen Mien Ruys

Op 12 april was het 110 jaar geleden dat Mien Ruys geboren werd. Dit jaar is het 90 jaar geleden dat zij, in de boomgaard van haar ouders in Dedemsvaart, startte met experimenteren met plantencombinaties en tuinontwerpen. Het was het begin van haar proeftuinen: nu een complex van 2,5 hectare dat beheerd wordt door de Stichting Tuinen Mien Ruys.

Het is dit jaar 80 jaar geleden dat Mien Ruys naar Amsterdam verhuisde en daar de basis legde voor het huidige Buro Mien Ruys. Tenslotte is het 60 jaar geleden dat zij samen met haar echtgenoot, uitgever Theo Moussault, het tijdschrift Onze Eigen Tuin startte. Een kwartaalblad dat nog steeds gemaakt wordt.

Er is dus veel te vieren dit jaar. In het kader van al die mooie ronde getallen is er van zowel de Tuinen, van Onze Eigen Tuin als van Buro Mien Ruys een expositie in de Tuinen in Dedemsvaart.

Deze expositie is tijdens de officiële opening van de Tuinen in het weekend van 12 - 13 april jl. geopend.

Time: 0.5100
Mem: 7,43MB