Balkonscene 

Van links naar rechts: Ed van Poorten, Toos Rottinghuis, Nadine Schiller, Anet Scholma (directeur)  en Ruud Boon

 

Wie zijn wij...

Sinds 1943 is ons buro gevestigd in hartje Amsterdam aan de Amstel. We werken door heel Nederland en soms over de grens aan uiteenlopende projecten. Variërend van particuliere tuinen tot grote zorginstellingen, van kleine dakterrasjes tot parken, woonwijken en bedrijventerreinen. Buro Mien Ruys is een onafhankelijk adviesburo, dat wil zeggen dat we geen binding hebben met uitvoerende bedrijven of leveranciers

 

Nieuw groenstructuurplan van Buro Mien Ruys voor Nagele vastgesteld

Nagele is een icoon van naoorlogse stedenbouw. Het dorp in de Nooroostpolder is gebouwd in de jaren vijftig. Het is een van de weinige plekken waar vooruitstrevende stedenbouwkundigen, architecten en tuinarchitecten zoals Cornelis van EesterenAldo van EyckGerrit Rietveld en Mien Ruys op grotere schaal hun ideeën konden verwezenlijken.

Het groenstructuurplan moet in de komende tien jaar bijdragen aan de verbetering van het groen in Nagele. Het afgelopen jaar heeft Buro Mien Ruys intensief aan het groenstructuurplan gewerkt. Het plan kwam tot stand in overleg met gemeente, de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, de supervisor, de Groenbrigade, Dorpsbelang en Museum Nagele

Het groenstructuurplan is gebaseerd op de beplantingsplannen van Mien Ruys en Wim Boer. Buro Mien Ruys heeft deze plannen geanalyseerd en de huidige situatie in kaart gebracht.

Delen van het groen zijn bepalend zijn voor de identiteit van het dorp. Deze delen worden hersteld of blijven behouden. In andere delen is ruimte om, in overleg met bewoners en andere belanghebbenden, vernieuwing toe te passen.    

Het plan is goedgekeurd door het College. Hierna wordt het voorgelegd aan de Raad en dan de bevolking gepresenteerd. Wethouder Ruifrok is blij met het eindresultaat: “Er ligt een prima plan waarin analyse, nieuwe oplossingen en betaalbaarheid goed worden gecombineerd. Nagele gaat profiteren van de creativiteit in dit plan en de fijnzinnige aanpak.” 

Time: 0.3429
Mem: 7,47MB