Tuin in Wageningen

Het huis ligt op het hoogste punt van een hellend en bebost terrein. Het terrein zakt weg en is geen tuin. In het ontwerp zijn vanaf het bestaande terras traptreden naar beneden gemaakt. Er is een groot vlak gazon op een tussenniveau gemaakt, waardoor een mooie, zonnige open plek in het bos is ontstaan. Zo is een tuin gemaakt met verblijfskwaliteit . Opzij van het huis ligt een klein en intiem terras. Aan de andere zijde ligt een tuinhoek waar de opdrachtgeefster zelf kan experimenteren met planten.  Bijzonder is overgang met het lager gelegen bos op de helling. De noodzakelijke grondkering is verstopt in een brede haag. In het midden ligt een brede trap zodat het bos bereikbaar blijft. De haag geeft het bos erachter opeens structuur en samenhang, en werkt als een omlijsting. 

Time: 0.2637
Mem: 3,84MB