Tuin in Ede (2)

Een lage tuinmuur, onderdeel van de architectuur van het huis, architect, had als onbedoeld effect dat de tuin er leek op te houden. Het was alsof de zijtuin bij de buren hoorde.  In de muur is een uitsnede gemaakt, met haaks op de muur een doorlopend tegelpad en langs de muur een pad naar achteren. Zo ontstaat een logische routing naar de achtertuin en is de tuin weer een geheel. De opdrachtgever wilde graag een grote vijver voor het voorkamerraam. De tuin loopt echter af naar de straat, en een vijver is per definitie waterpas. De vijver is daarom verlegd naar de serre, waar de tuin meer diepte heeft. De zijtuin is smal maar er is toch een verbinding gemaakt waardoor je rond het huis kunt lopen. Achter het huis kantelt de richting van de tuin. Deze is opgehangen aan de schuine gevel van de serre. 

Time: 0.2358
Mem: 3,84MB